Menu
InBalance News е проект на Счетоводна мрежа ИНБАЛАНС
Бизнес услуги от ново поколение ► Счетоводна мрежа ИНБАЛАНС
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете! ► Счетоводна мрежа ИНБАЛАНС

Статии филтрирани по дата: Юни 2020 - InBalance

НАП публикува становище относно намалената от 1 юли на 9% ДДС ставка

НАП публикува становище относно намалената от 1 юли на 9% ДДС ставкаНАП публикува становище по прилагането на намалена ДДС ставка в размер на 9% за ресторантьорските и кетъринг услуги, книгите и учебниците, бебешките храни и пелени, която съгласно обнародваните в бр.55 на ДВ промени в ЗДДС ще се прилага за периода от 1 юли 2020 г. до до 31 декември 2021 г.

Продължава...

Предлага се удължаване на срока за ползвателите на СУПТО да приведат дейността си в съответствие с Наредба Н-18 до края на 2020 г.

Предлага се удължаване на срока за ползвателите на СУПТО да приведат дейността си в съответствие с Наредба Н-18 до края на 2020 г.За обществено обсъждане е публикуван проект за промени в Наредба Н-18, в който се предлага удължаване на срока за ползвателите на СУПТО да приведат дейността си в съответствие с нормативните изисквания на наредбата до края на 2020 г.

Продължава...

Проект за промени в Кодекса на труда предвижда нова регламентация на извънредния труд и по-високи санкции за недеклариран трудови правоотношения

Проект за промени в Кодекса на труда предвижда нова регламентация на извънредния труд и по-високи санкции за недеклариран трудови правоотношенияМТСП публикува за обществено обсъждане проект за промени в Кодекса на труда, в който са заложени по-високи санкции за работодатели и длъжностни лица при установяване на повторно нарушение, свързано с недеклариран труд. По-високи административни санкции се предлагат и за системни нарушения, свързани с неплащане в срок на дължимите от работодателя трудови възнаграждения или обезщетения.

Продължава...

Обнародвани са промените в ЗДДС, намаляващи на 9% ДДС за ресторанти, хотели и книги - ДВ, бр.55/19.06.2020 г.

ЗИД ЗДДС - ДВ, бр.55/19.06.2020 г.В бр. 55/19.06.2020 г. на Държавен вестник са обнародвани прозените в ЗДДС, с които данъчната ставка за ресторантьорските и кетъринг услуги, книгите и учебниците, бебешките храни и пелени се намалява от 20 на 9% за периода от 1 юли 2020 г. до 31 декември 2021 г. 

Продължава...

Договаряне на минимална работна заплата по сектори в подписаното между държавата, работодателите и синдикатите Национално тристранно споразумение

Договаряне на минимална работна заплата по сектори в подписаното НТСПредставителните бизнес организации, синдикатите и държавата подписаха 2-годишно тристранно споразумение за стабилизиране и растеж на икономиката в 5 ключови области - Бизнес среда и икономика, Енергетика, Европейска зелена сделка, Демография, образование, пазар на труда и трудова миграция, Политики за социална защита.

Продължава...

Обнародвани са промени в нормативни актове, касаещи прилагането на ЗАДС - ДВ, бр.53/12.06.2020 г.

Обнародвани са промени в нормативни актове, касаещи прилагането на ЗАДС - ДВ, бр.53/12.06.2020 г.В ДВ. бр. 53 от 12.06.2020 г. са обнародвани Правилник за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за акцизите и данъчните складове, Наредба за изменение и допълнение на Наредба № H-1 от 2014 г. за специфичните изисквания и контрола, осъществяван от митническите органи върху средствата за измерване и контрол на акцизни стоки и Наредба за изменение и допълнение на Наредба № Н-7 от 2016 г. за определяне на ред, начин и формат за изпращане на данните от средствата за измерване и контрол по чл. 103а, ал. 1 от ЗАДС.

Продължава...

Нова банкнота от 10 лв. в обращение от 12 юни 2020 г.

  • Публикувана в Банки

Нова банкнота от 10 лв. в обращение от 12 юниБНБ пуска в обращение нова серия 10-левови банкноти от 12 юни 2020 г. Новите банкноти, както и при предходните три серии с по-висок номинал, са с допълнителни защитни елементи и без съществена промяна във визията.

Продължава...

9% ДДС за ресторанти, хотели и книги е приет на второ четене

9% ДДС за ресторанти, хотели и книги е приет на второ четенеНС прие на второ четене със 150 гласа "за", 2 "против" и 1 "въздържал се" промени в ЗДДС, с които данъчната ставка за ресторантьорските и кетъринг услуги, книгите и учебниците, бебешките храни и пелени се намалява от 20 на 9%. Намалената ставка ще се прилага от 1 юли 2020 г. до 31 декември 2021 г. 

Продължава...

Единен портал обединява сайтовете на имотния и търговския регистър

Единен портал обединява сайтовете на имотния и търговския регистърОт 9 юни на адрес http://portal.registryagency.bg е достъпен новият единен портал, обединяващ сайтовете на Имотния регистър и Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел. След 27 юли това ще е единствената платформа за достъп до услугите на двете институции. 

Продължава...

Почти 3,5 млн. лв. ще бъдат преразпределени по програми за насърчаване на заетостта по предложение на АЗ

Почти 3,5 млн. лв. ще бъдат преразпределени по програми за насърчаване на заетостта по предложение на АЗПо данни на Агенция по заетостта почти 3 500 000 лева по програми за насърчаване на заетостта не са били усвоени заради пандемията от Covid-19 и извънредните мерки за ограничаването на разпространението на новия коронавирус.

Продължава...
Абонамент чрез RSS

Следвай ни в социалните мрежи

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Категории

InBalance

Популярни тагове