Menu
InBalance News е проект на Счетоводна мрежа ИНБАЛАНС
Бизнес услуги от ново поколение ► Счетоводна мрежа ИНБАЛАНС
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете! ► Счетоводна мрежа ИНБАЛАНС

Статии филтрирани по дата: Декември 2020 - InBalance

Публикувани са новите образци на данъчните декларации за доходите на физическите лица за 2020 г.

Публикувани са новите образци на данъчните декларации за доходите на физическите лица за 2020 г.Новите образци на годишната данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ за 2020 г. са публикувани  в интернет страницата на приходната агенция. 

Продължава...

НАП публикува нови декларации по Закона за местните данъци и такси

НАП публикува нови декларации по Закона за местните данъци и таксиВ интернет страницата на НАП са достъпни нови формуляри за деклариране на дължимия туристически данък за предоставените нощувки в местата за настаняване по смисъла на Закона за туризма и за необходимите данни за определяне на данъка върху недвижимите имоти на новопостроена сграда, завършена в груб строеж.

Продължава...

Нови разпоредби относно ДДС при доставки от и до Обединеното кралство след 1 януари 2021 г. са обнародвани в ДВ, бр.107/18.12.2020

Нови разпоредби относно ДДС при доставки от и до Обединеното кралство след 1 януари 2021 г. са обнародвани в ДВ, бр.107/18.12.2020В бр.107/18.12.2020 г.  на Държавен вестник е обнародван Закон за изменение и допълнение на ЗДДС, с който освен нулева данъчна ставка за доставките на ваксините срещу коронавирус и на медицински изделия, предназначени за диагностика на COVID-19, се регламентират и ДДС правила за доставките от и до Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия от 1 януари 2021 г.

Продължава...

Изменен е пакетът документи за микро и малки предприятия, кандидатстващи по процедурата на ОПИК за преодоляване на последствията от COVID-19

Изменен е пакетът документи за микро и малки предприятия, кандидатстващи по процедурата на ОПИК за преодоляване на последствията от COVID-19Управляващият орган на ОПИК публикува изменен пакет от документи за кандидатстващите по процедурата „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“. Формулярите са достъпни в интернет страницата на оперативната програма.

Продължава...

Данъчно-осигурителен календар - декември 2020 г.

Данъчно-осигурителен календар - декември 2020 г.Последният за 2020 г. данъчно-осигурителен календар обобщава сроковете, в които през декември трябва да бъдат декларирани и внесени задълженията към хазната и да бъдат подадени съответните справки към институциите.

Продължава...

НАП: Разходи на работодатели за PCR или други Covid-19 тестове се признават за данъчни цели

НАП: Разходи на работодатели за PCR или други Covid-19 тестове се признават за данъчни целиНАП публикува разяснение относно третирането за данъчни цели на разходите, извършените от работодателите за PCR или други тестове във връзка с диагностиката на персонала за Covid-19.

Продължава...
Абонамент чрез RSS

Следвай ни в социалните мрежи

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Категории

InBalance

Популярни тагове