Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Търкс и Кайкос

Офшорна зона Търкс и КайкосОстровите са открити през 1512 г. от Хуан Понсе де Лион. До този момент Търкс и Кайкос са били ненаселени. От началото на 17-ти век англичаните периодически акостират на островите с различни цели - добиване на сол или обработка на плантации. Испания оказва съпротива на британската експанзия, но въпреки това през 1766 г. Търкс и Кайкос стават колониално владение на Великобритания. През 1873 г. островите попадат в състава на Ямайка и чак през 1962 г. след предоставяне на независимост на Ямайка Търкс и Кайкос получава статут на отделна колония в империята. От 1965 г. до 1973 г. управлението на островите се осъществява от губернатора на Бахамите, а след като те получават независимост, Търкс и Кайкос придобиват статут на задморска територия на Великобритания със собствен губернатор.

Както за по-голямата част от страните в Карибския басейн, така и за икономиката на Търкс и Кайкос водещите отрасли са туризмът и секторът на офшорните финансови услуги. Правителството на островната държава води последователна политика за привличане на нови офшорни инвестиции в страната, като предлага финансови стимули под формата на благоприятно данъчно облагане, както и улеснена процедура за регистрация на офшорни дружества. Професионалната инфраструктура, която обслужва сектора на финансовите услуги, е впечатляваща - канадски и английски адвокати в допълнение към юристи, лицензирани в Хонг Конг, САЩ, Бахамите и Каймановите острови. Редица големи счетоводни фирми също имат своето присъствие в страната.

  • Площ: 417 кв. км
  • Столица: Кокбърн Таун
  • Население: 33 098 души (по данни от 2013 г.)
  • Официален език: английски
  • Национална валута: Щатски долар

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове