Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Търкс и Кайкос

Офшорна зона Търкс и КайкосОстровите са открити през 1512 г. от Хуан Понсе де Лион. До този момент Търкс и Кайкос са били ненаселени. От началото на 17-ти век англичаните периодически акостират на островите с различни цели - добиване на сол или обработка на плантации. Испания оказва съпротива на британската експанзия, но въпреки това през 1766 г. Търкс и Кайкос стават колониално владение на Великобритания. През 1873 г. островите попадат в състава на Ямайка и чак през 1962 г. след предоставяне на независимост на Ямайка Търкс и Кайкос получава статут на отделна колония в империята. От 1965 г. до 1973 г. управлението на островите се осъществява от губернатора на Бахамите, а след като те получават независимост, Търкс и Кайкос придобиват статут на задморска територия на Великобритания със собствен губернатор.

Както за по-голямата част от страните в Карибския басейн, така и за икономиката на Търкс и Кайкос водещите отрасли са туризмът и секторът на офшорните финансови услуги. Правителството на островната държава води последователна политика за привличане на нови офшорни инвестиции в страната, като предлага финансови стимули под формата на благоприятно данъчно облагане, както и улеснена процедура за регистрация на офшорни дружества. Професионалната инфраструктура, която обслужва сектора на финансовите услуги, е впечатляваща - канадски и английски адвокати в допълнение към юристи, лицензирани в Хонг Конг, САЩ, Бахамите и Каймановите острови. Редица големи счетоводни фирми също имат своето присъствие в страната.

  • Площ: 417 кв. км
  • Столица: Кокбърн Таун
  • Население: 33 098 души (по данни от 2013 г.)
  • Официален език: английски
  • Национална валута: Щатски долар

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове