Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Сингапур

Офшорна зона СингапурСингапур е град-държава, разположен на 63 острова в Югоизточна Азия, в южната част на Малайския полуостров. Обявен е за английска търговска колония през 1867 г. След референдум от 1962 г. Сингапур става част от Малайската федерация заедно с Малая, Сабах и Саравак. Независимост от Великобритания получава през 1963 г., но едва на 9 август 1965 г. Малайзия първа признава суверенността на страната. Днес Сингапур е една от най-богатите държави в света и вторият най-гъсто населен град след Монако. 

Сингапур е страната с най-развита икономика в Югоизточна Азия - туризъм, петрол и транспорт на стоки по вода са сред основните източници на доходи за държавата. Тук е най-голямото контейнерно пристанище в света, както и международното летище Чанги, заемащо през 2013 и 2014 г. първата позиция в класацията на годишните награди World Airport Awards на Skytrax. Важна роля за икономическото развитие на Сингапур има износът на стоки, най-вече в областта на битовата електроника, информационните технологии и фармацевтиката. Международният бизнес е привлечен тук от благоприятния инвестиционен климат, конкурентната среда, челните места в класациите за икономически свободи, както и ниските данъци и бързо развиващия се финансов сектор. Сингапур е утвърдена юрисдикция и реномиран банков и търговски център, но страната не се възприема традиционно като офшорно убежище или "данъчен рай".

  • Площ: 715,8 кв. км
  • Столица: Сингапур
  • Население: 5,399 милиона души (по данни от 2013 г.)
  • Официален език: английски, мандарин, малайски и тамилски
  • Национална валута: Сингапурски долар

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове