Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Панама

Офшорна зона ПанамаРазположена между Коста Рика на северозапад и Колумбия на изток, Панама е страна на границата между Централна и Южна Америка със сратегически контрол над Панамския канал, който свързва Атлантическия с Тихия океан. До 1821 г. Панама е испанска колония, след което попада в състава на федеративна република Велика Колумбия. След разпадането на федерацията през 1830 г. остава част от Колумбия до 1903 г., когато обявява независимостта си.

Панама e страна с развита пазарна икономика, един от най-големите финансови, търговски и транспортни центрове в Латинска Америка. Водещите икономически отрасли са сектора на услугите, както и банковия сектор, застрахователния бизнес, регистрация на кораби под флага на страната и туризма. Водеща е ролята и на Панамския канал, през който минават годишно над 14 хил. кораба (около 500 млн. щатски долара приход). Законодателството на Панама гарантира строго спазване на банкова и корпоративна тайна, стабилна валутна система без ограничителен контрол и изключително благоприятен режим на данъчно облагане, като превръща страната в популярна сред чуждестранните инвеститори офшорна бизнес дестинация. 

  • Площ: 75 517 кв. км
  • Столица: Панама
  • Население: 3 689 293 души ( по данни от 2013 г.)
  • Официален език: испански
  • Национална валута: Панамска балбоа и Щатски долар 

Офшорна частна фондация в Панама

Частната фондация в Панама -  защита на имуществото и обезпечаване на конфиденциалност, данъчно планиране. Частната фондация в Панама е чудесна форма за защита на имуществото и обезпечаване на конфиденциалност, а също така и за данъчно планиране. Регистрацията на тези фондации се регулира от Закон №25 от 12 юни 1995 г. - PANAMA LAW No. 25 

Продължава...
Абонамент чрез RSS

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове