Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Остров Ман

Офшорна зона Остров МанОстров Ман е разположен в самия център на Британските острови, в Ирландско море. Като самоуправляваща се административна единица със статут на коронно владение на Великобритания, Остров Ман не е част от Обединеното кралство и от Европейския съюз,  но му е разрешен свободен пренос на стоки в съюза. Страната се радва на добре развита икономика и стабилна политическа система, които допринасят за  утвърждаването на острова като офшорната юрисдикция и международен бизнес център.

Ключовите отрасли за икономиката на остров Ман са туризмът и финансовия сектор. Индустриалното производство, селското стопанство и риболовът допринасят все по-малко към брутния вътрешен продукт на острова. Политиката на правителството стимулира привличането на чуждестранни инвестиции в сферата на високотехнологичните компании и банковите услуги. Приходите от предоставяне на офшорни финансови услуги са около 35% от брутния доход на страната. През 2007 г. остров Ман е бил обявен за водещ офшорен център според Индекса на световните финансови центрове. Благоприятната бизнес среда, модерната и добре развита инфраструктура, ясната и гъвкава данъчна политика с ниски или нулеви ставки на преките данъци за физически лица и фирми, лесната система за регистрация на дружества и липсата на валутен контрол са сред факторите, определящи Остров Ман като привлекателна офшорна дестинация.

  • Площ: 572 кв.км
  • Столица: Дъглас
  • Население: 85 888 души (по данни от 2013 г.)
  • Официален език: английски, мански
  • Национална валута: Британска лира

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове