Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Остров Ман

Офшорна зона Остров МанОстров Ман е разположен в самия център на Британските острови, в Ирландско море. Като самоуправляваща се административна единица със статут на коронно владение на Великобритания, Остров Ман не е част от Обединеното кралство и от Европейския съюз,  но му е разрешен свободен пренос на стоки в съюза. Страната се радва на добре развита икономика и стабилна политическа система, които допринасят за  утвърждаването на острова като офшорната юрисдикция и международен бизнес център.

Ключовите отрасли за икономиката на остров Ман са туризмът и финансовия сектор. Индустриалното производство, селското стопанство и риболовът допринасят все по-малко към брутния вътрешен продукт на острова. Политиката на правителството стимулира привличането на чуждестранни инвестиции в сферата на високотехнологичните компании и банковите услуги. Приходите от предоставяне на офшорни финансови услуги са около 35% от брутния доход на страната. През 2007 г. остров Ман е бил обявен за водещ офшорен център според Индекса на световните финансови центрове. Благоприятната бизнес среда, модерната и добре развита инфраструктура, ясната и гъвкава данъчна политика с ниски или нулеви ставки на преките данъци за физически лица и фирми, лесната система за регистрация на дружества и липсата на валутен контрол са сред факторите, определящи Остров Ман като привлекателна офшорна дестинация.

  • Площ: 572 кв.км
  • Столица: Дъглас
  • Население: 85 888 души (по данни от 2013 г.)
  • Официален език: английски, мански
  • Национална валута: Британска лира

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове