Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Острови Кук

Офшорна юрисдикция Острови КукОстровите Кук са група от 6 острова и 9 атола, разположени в южната част на Тихия океан между Таити на изток и Самоа и Тонга на запад. Великобритания обявен протекторат над островите Кук през 1888 г. През 1901 г. те стават колониално владение на Нова Зеландия, а през 1965 г. получават право на самоуправляваща се територия. Страната предлага ефективно двойно гражданство на своите жители - те са граждани на Нова Зеландия и притежават новозеландски паспорти и също така имат статут на граждани на острови Кук.

В основата на икономиката на островите Кук е туристическият бранш, в който са заети близо 3/4 от работоспособното население. Годишно островите се посещават от 83 хил. туристи. Налице е и значително увеличение на офшорната индустрия с приемането на иновативни и прогресивни закони, целящи да се улесни създаването на различни офшорни структури, включително и международни търговски дружества, офшорни банки, застрахователни компании и тръстове. Финансовата секретност и благоприятният данъчен режим са сред факторите, привличащи международната бизнес общност тук.

  • Площ: 236,7 кв. км
  • Столица: Аваруа
  • Население: 10 900 души ( по данни от 2011 г.)
  • Официален език: английски
  • Национална валута: Новозеландски долар

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове