Menu
InBalance News е проект на Счетоводна мрежа ИНБАЛАНС
Бизнес услуги от ново поколение ► Счетоводна мрежа ИНБАЛАНС
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете! ► Счетоводна мрежа ИНБАЛАНС

Невис

Невис е малък остров в Карибско море, разположен в северната част на архипелага Малки Антили. Въпреки че е открит от Христофор Колумб през 1493 г. Невис не е колонизиран от испанците. В началото на 17-ти век едновременно колонии основават Великобритания и Франция. Споровете за властта над острова приключват през 1783 г. с договор, в резултат на който Сейнт Китс и Невис стават британско колониално владение. През 1967 г. Сейнт Китс, Невис и Ангуила получават статут на асоциирани с Великобритания държави, които имат право на местно самоуправление. На 19 септември 1983 г. Федерация Сейнт Китс и Невис е обявена за независима държава в рамките на Британската общност.

Основният източник на доходи за Невис днес е туризмът. Страната се посещава годишно от над 230 000 туристи. Въвеждането на ново законодателство в областта на финансите е превърнало офшорните финансови услуги в бързо развиващ се икономически сектор. Учредяването на офшорни дружества, международната застрахователна и презастрахователна дейност, както и няколко международни банки и доверителни дружества за управление на активи на предприятия, са дали нов тласък в икономиката на Невис през последните години. Изключително благоприятният данъчен режим, високото ниво на конфиденциалност и липсата на валутен контрол са част от стимулите, привличащи чуждестранните инвеститори в Невис.

  • Площ: 93 кв. км
  • Столица: Чарлстаун
  • Население: 11 106 души ( по данни от 2013 г.)
  • Официален език: английски
  • Национална валута: Източнокарибски долар

 

Офшорна компания в Невис

Офшорна компания в Невис

Невис е малък остров, разположен в източната част на Карибския басейн на около 1300 мили югоизточно от Маями. Част от федерацията Невис и Сейнт  Китс, страната има собствени закони по отношение на офшорния бизнес.

Продължава...
Абонамент чрез RSS

Следвай ни в социалните мрежи

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Категории

InBalance

Популярни тагове