Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Либерия

Либерия е неголяма държава, разположена в Западна Африка, на брега на Атлантическия океан. Първите заселници, които идват тук от Америка, са освободени роби. Те основават през 1822 г. колония на "свободните цветнокожи", която получава названието Либерия. През 1847 г. република Либерия обявява своята независимост. В периода от 1989 г. до 2003 г. страната е разтърсвана от граждански войни, които нанасят огромни щети върху икономиката и инфраструктурата. Днес либерийската икономика е една от най-слабите в света. Ситуацията е допълнително усложнена и от разразилата се епидемия от ебола в Западна Африка, която  има опустошителен ефект върху икономиките на Гвинея, Либерия и Сиера Леоне.

Либерия е аграрна страна с добре развита добивна промишленост, собственост на чужди компании. Либерия разполага с големи залежи на висококачествени железни руди, диаманти, злато, уран, боксит, графит и др. Има горски масиви от ценни дървесни видове. Икономиката на страната е стимулирана ежегодно от около 20 млн. щатски долара, които Либерия получава, за да предоставя флага си на чуждестранни корабособственици. В страната е регистриран най-големият в света търговски флот.

  • Площ: 111 370 кв. км
  • Столица: Монровия
  • Население: 3 989 803 души (по данни от 2013 г.)
  • Официален език: английски
  • Национална валута: Либерийски долар

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове