Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Коста Рика

Република Коста Рика е една от най-малките държави в Централна Америка. Първите испански заселници пристигат в региона около 1530 г. и дълго време тази територия се развива като испанска провинция. Страната обявява своята независимост през 1821 г. и става република през 1848 г.  С изключение на военната диктатура от 1871 г.-1883 г., Коста Рика се радва на една от най-демократичните правителства в Центрана и Южна Америка. 

През 1980 г. покачването на цените на петрола и инфлацията водят до сериозен срив в икономиката на Коста Рика. След възстановяването на страната икономическата стратегия на управляващите е насочена към развитието и на други сектори освен производството и износа на банани, кафе, говеждо месо и захар. Все по-важна роля в икономиката на Коста Рика заема туризмът благодарение на невероятното биологично разнообразие, което привлича над 1 млн. посетители годишно. Икономическата и политическата стабилност на страната, както и благоприятният данъчен режим привличат множество чуждестранни инвеститори. Високото ниво на сигурност и финансова дискретност създават репутация на Коста Рика като един от популярните офшорни центрове.

  • Площ: 51 100 кв. км
  • Столица: Сан Хосе
  • Население: 4,872 милиона  души (по данни от 2013 г.)
  • Официален език: испански
  • Национална валута: Костарикански колон

 

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове