Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Коста Рика

Република Коста Рика е една от най-малките държави в Централна Америка. Първите испански заселници пристигат в региона около 1530 г. и дълго време тази територия се развива като испанска провинция. Страната обявява своята независимост през 1821 г. и става република през 1848 г.  С изключение на военната диктатура от 1871 г.-1883 г., Коста Рика се радва на една от най-демократичните правителства в Центрана и Южна Америка. 

През 1980 г. покачването на цените на петрола и инфлацията водят до сериозен срив в икономиката на Коста Рика. След възстановяването на страната икономическата стратегия на управляващите е насочена към развитието и на други сектори освен производството и износа на банани, кафе, говеждо месо и захар. Все по-важна роля в икономиката на Коста Рика заема туризмът благодарение на невероятното биологично разнообразие, което привлича над 1 млн. посетители годишно. Икономическата и политическата стабилност на страната, както и благоприятният данъчен режим привличат множество чуждестранни инвеститори. Високото ниво на сигурност и финансова дискретност създават репутация на Коста Рика като един от популярните офшорни центрове.

  • Площ: 51 100 кв. км
  • Столица: Сан Хосе
  • Население: 4,872 милиона  души (по данни от 2013 г.)
  • Официален език: испански
  • Национална валута: Костарикански колон

 

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове