Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Доминика

Доминика е островна държава в Карибско море, разположена между Гваделупа на северозапад и Мартиника на югоизток. Островът е открит от Христофор Колумб през 1493 г. и през по-голямата част от своята колониална история Доминика преминава от френско в английско владение и обратно. Независимостта си страната получава през 1978 г. Доминика е част от Британската общност, но за разлика от останалите страни в Общността държавният глава на Доминика не е Британският монарх, а президентът.

В икономическо отношение страната започва да бележи ръст едва през 2006 г. след като няколко години по-рано е на прага на финансова криза. Наред със селското стопанство, което все още е водещ отрасъл, основният тласък за развитието на икономиката е все по-нарастващата популярност на острова като туристическа дестинация, а също така и прилвекателността на Доминика за офшорния бизнес. Възможността за бърза регистрация на международна бизнес компания и изключително благоприятния данъчен режим, съчетани с високото ниво на конфиденциалност са важни стимули за привличането на чужди инвеститори. 

  • Площ: 754 кв. км
  • Столица: Розо
  • Население: 73 449 души ( по данни от 2014 г.)
  • Официален език: английски
  • Национална валута: Източнокарибски долар

 

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове