Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Доминика

Доминика е островна държава в Карибско море, разположена между Гваделупа на северозапад и Мартиника на югоизток. Островът е открит от Христофор Колумб през 1493 г. и през по-голямата част от своята колониална история Доминика преминава от френско в английско владение и обратно. Независимостта си страната получава през 1978 г. Доминика е част от Британската общност, но за разлика от останалите страни в Общността държавният глава на Доминика не е Британският монарх, а президентът.

В икономическо отношение страната започва да бележи ръст едва през 2006 г. след като няколко години по-рано е на прага на финансова криза. Наред със селското стопанство, което все още е водещ отрасъл, основният тласък за развитието на икономиката е все по-нарастващата популярност на острова като туристическа дестинация, а също така и прилвекателността на Доминика за офшорния бизнес. Възможността за бърза регистрация на международна бизнес компания и изключително благоприятния данъчен режим, съчетани с високото ниво на конфиденциалност са важни стимули за привличането на чужди инвеститори. 

  • Площ: 754 кв. км
  • Столица: Розо
  • Население: 73 449 души ( по данни от 2014 г.)
  • Официален език: английски
  • Национална валута: Източнокарибски долар

 

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове