Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Споразумение за обмен на данъчна информация с офшорната юрисдикция Гърнси е предложено за ратифициране Избрана

Споразумение за обмен на данъчна информация с офшорната юрисдикция Гърнси е предложено за ратифициранеЗаконопроект за ратифициране на Споразумението между правителството на Република България и правителството на Гърнси за обмен на информация по данъчни въпроси е внесен вчера в НС и очаква одобрението на депутатите.

Документът ще е първото от този вид ратифицирано споразумения за България, тъй като по принцип обменът на информация в областта на преките данъци се извършва само въз основа на сключените от България спогодби за избягване на двойното данъчно облагане и въз основа на Директива 2011/16/ЕС, уточняват от Министерски съвет. Проект на такова споразумение е одобрен и през юли 2014 г., но не се стига до ратифицирането му.

Административното сътрудничеството между България и Гърнси, вторият по големина британски остров в Ламанша, към момента се осъществява единствено на база споразумение за облагане с данък на доходите от спестявания. С подписването на споразумението данъчните администрации на двете страни ще могат да обменят информация връзка с установяване на облагаеми доходи на своите местни лица, което от своя страна подпомага борбата срещу укриването на данъци и заобикалянето на данъчно облагане. 

Подписването на договорености за обмен на данъчна информация с офшорни юрисдикции е целесъобразно, тъй като с тях не е обосновано сключването на спогодби за избягване на двойното данъчно облагане поради наличието на преференциални данъчни режими, поясняват от МС. 

Източник: Министерски съвет

 

Последно променена вПетък, 28 Август 2015 16:42
Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове