Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Споразумение за обмен на данъчна информация с офшорната юрисдикция Гърнси е предложено за ратифициране Избрана

Споразумение за обмен на данъчна информация с офшорната юрисдикция Гърнси е предложено за ратифициранеЗаконопроект за ратифициране на Споразумението между правителството на Република България и правителството на Гърнси за обмен на информация по данъчни въпроси е внесен вчера в НС и очаква одобрението на депутатите.

Документът ще е първото от този вид ратифицирано споразумения за България, тъй като по принцип обменът на информация в областта на преките данъци се извършва само въз основа на сключените от България спогодби за избягване на двойното данъчно облагане и въз основа на Директива 2011/16/ЕС, уточняват от Министерски съвет. Проект на такова споразумение е одобрен и през юли 2014 г., но не се стига до ратифицирането му.

Административното сътрудничеството между България и Гърнси, вторият по големина британски остров в Ламанша, към момента се осъществява единствено на база споразумение за облагане с данък на доходите от спестявания. С подписването на споразумението данъчните администрации на двете страни ще могат да обменят информация връзка с установяване на облагаеми доходи на своите местни лица, което от своя страна подпомага борбата срещу укриването на данъци и заобикалянето на данъчно облагане. 

Подписването на договорености за обмен на данъчна информация с офшорни юрисдикции е целесъобразно, тъй като с тях не е обосновано сключването на спогодби за избягване на двойното данъчно облагане поради наличието на преференциални данъчни режими, поясняват от МС. 

Източник: Министерски съвет

 

Последно променена вПетък, 28 Август 2015 16:42
Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове