Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Гренада

Гренада е най-големият от групата на Карибските острови, разположен северно от Тринидад и Тобаго. Включва остров Гранада и южната част на о-ви Гренадини. Френска колония е създадена тук през 17-ти век, но в крайна сметка Гренада е отстъпена на британците съгласно Договора от Версай през 1783 г. Гренада е пълноправен член с право на глас на Общността на Карибските държави (CARICOM) и на Организацията на Източнокарибските държави (OECS).

Въпреки че островът е известен със своите подправки, износът на които е източник на приходи, Гренада разчита на туризма и финансовия сектор като основни двигатели за икономическото развитие на страната. Добре развитата инфраструктура, съчетана с политиката за насърчаване на чужди инвестиции превръщат тази островна държава в привлекателна офшорна дестинация. Някои от най-добрите възможности за нови инвестиции са в областта на туризма, информационните услуги, банковото и застрахователното дело и транспорта. Редицата данъчни и митнически облекчения са сред широкия набор от стимули за потенциалните инвеститори.

  • Площ: 344 кв. км
  • Столица: Сейнт Джорджис
  • Население: 105 897 души (по данни от 2013 г.)
  • Официален език: английски
  • Национална валута: Източнокарибски долар

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове