Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Гренада

Гренада е най-големият от групата на Карибските острови, разположен северно от Тринидад и Тобаго. Включва остров Гранада и южната част на о-ви Гренадини. Френска колония е създадена тук през 17-ти век, но в крайна сметка Гренада е отстъпена на британците съгласно Договора от Версай през 1783 г. Гренада е пълноправен член с право на глас на Общността на Карибските държави (CARICOM) и на Организацията на Източнокарибските държави (OECS).

Въпреки че островът е известен със своите подправки, износът на които е източник на приходи, Гренада разчита на туризма и финансовия сектор като основни двигатели за икономическото развитие на страната. Добре развитата инфраструктура, съчетана с политиката за насърчаване на чужди инвестиции превръщат тази островна държава в привлекателна офшорна дестинация. Някои от най-добрите възможности за нови инвестиции са в областта на туризма, информационните услуги, банковото и застрахователното дело и транспорта. Редицата данъчни и митнически облекчения са сред широкия набор от стимули за потенциалните инвеститори.

  • Площ: 344 кв. км
  • Столица: Сейнт Джорджис
  • Население: 105 897 души (по данни от 2013 г.)
  • Официален език: английски
  • Национална валута: Източнокарибски долар

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове