Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Бермуди

Бермуда (Бермудски острови) е названието на британска задморска територия, намираща се в северозападната част на Атлантическия океан на около 1000 км източно от Флорида. Островите, около 138 на брой, са колониално владение на Великобритания от 1684 г., а статут на самоуправляващо се владение имат от 1968 г. 

Икономиката на Бермудите е изградена почти изцяло върху международните финансови операции. Това е мястото, което се счита за световен център на застрахователните фирми от всички континенти. Бермудите са известен офшорен финансов център с безупречна репутация за независимост на финансовата си система. За да бъде определяна страната като водеща за офшорния бизнес юрисдикция заслуга имат както благоприятният данъчен режим на острова, така и високото ниво на експертиза, която е на разположение благодарение на широката гама от доставчици на услуги. Докато финансовият сектор непрекъснато се разширява, то при туризма се наблюдава лек спад през последните години. Въпреки това туризмът все още е един от главните отрасли в икономиката на Бермудските острови и ангажира заетостта на около 70% от населението.

  • Площ: 53,2 кв. км
  • Столица: Хамилтън
  • Население: 65 024 души (по данни от 2013 г.)
  • Официален език: английски
  • Национална валута: Бермудски долар

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове