Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Белиз

Белиз е малка държава, разположена на североизточното крайбрежие на Централна Америка. Територията на днешен Белиз е била част от великата империя на маите, която се е простирала през Гватемала, южно Мексико и части от Хондурас и Ел Салвадор. В началото на 16-ти век тук пристигат испанците, а през 1638 г. англичаните започват да колонизират тези земи. Два века по-късно Великобритания официално нарича територията Британски Хондурас, а през 1862 г. я обявява за своя колония. През 1964 г. колонията получва вътрешна автономност, през 1973 г. е преименувана на Белиз, а на 21 септември 1981 г. получава своята независимост.

Правителството на Белиз насърчава развитието на смесена икономика, в която публичният сектор благоразумно използва чуждестранни заеми при изгодни условия, предимно за развитие на инфраструктурата, както и за подкрепа на частния сектор. Ръстът на БВП е средно 8% през последните три години, като селскостопанската дейност все още е основна, но с увеличаване на приноса на туризма. Ежегодно почти 300 хил. туристи посещават Белиз, привлечени от паметниците на културата, свързани с цивилизацията на маите. Това, което привлича чуждестранните инвеститори в Белиз, са благоприятните данъчни условия, включващи 100% освобождаване от търговските данъци при внос на оборудване и суровини, както и липсата на ограничения за репатриране на печалби, дивиденти, хонорари и капитал (включително капиталови печалби), произтичащи от чуждестранните инвестиции в страната, при условие че всички такива инвестиции се регистрират в Централната банка. и не на последно място - стриктна дискретност, която забранява разкриването на банкова и финансова информация.

  • Площ: 22 966 кв. км
  • Столица: Белмопан
  • Население: 339 297 души (по данни от 2013 г.)
  • Официален език: английски
  • Национална валута: Белизки долар

Офшорните тръстове в Белиз

Офшорните тръстове в БелизОфшорните тръстове в Белиз в момента са освободени от подоходно и корпоративно облагане. Всички инструменти, свързани със собственост или сделки, извършени от доверените лица от името на тръста, са освободени от държавна такса, а също така не подлежат на валутен контрол.

Продължава...
Абонамент чрез RSS

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове