Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Бахамски острови

Бахамски острови е държава, разположена на едноименна островна група на север от Карибско море и Куба и на югоизток от Флорида. Архипелагът включва около 700 острова и 2000 коралови рифа. Историята на заселване на островите след откриването им за европейците от Христофор Колумб е динамична - испански колонизатори, пирати, англичани, американци обуславят колоритния облик на Бахамите. През 1783 г. островите са обявени за британска колония и чак през 1964 г. получават вътрешно самоуправление. На 10 юли 1973 г. островите са провъзгласени за независима държава.

Бахамските острови са държава със стабилно развиваща се икономика, в която приходите са основно от туристическия бранш и банковите услуги. Туризмът осигурява на островите повече от половината от БВП - около 60%. С туристическия бизнес пряко или косвено е свързана и повече от половината трудова заетост на населението. Следващият по значение сектор за икономическото развитие на страната са финансовите услуги. Бахамите са островен офшорен банков център с над 400 банки и депозити в тях, надвишаващи 390 милиарда щатски долара. 

  • Площ: 13,939 кв.км
  • Столица: Насау
  • Население: 319 031 души (по данни от 2013 г.)
  • Официален език: английски
  • Национална валута: Бахамски долар

 

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове