Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Бахамски острови

Бахамски острови е държава, разположена на едноименна островна група на север от Карибско море и Куба и на югоизток от Флорида. Архипелагът включва около 700 острова и 2000 коралови рифа. Историята на заселване на островите след откриването им за европейците от Христофор Колумб е динамична - испански колонизатори, пирати, англичани, американци обуславят колоритния облик на Бахамите. През 1783 г. островите са обявени за британска колония и чак през 1964 г. получават вътрешно самоуправление. На 10 юли 1973 г. островите са провъзгласени за независима държава.

Бахамските острови са държава със стабилно развиваща се икономика, в която приходите са основно от туристическия бранш и банковите услуги. Туризмът осигурява на островите повече от половината от БВП - около 60%. С туристическия бизнес пряко или косвено е свързана и повече от половината трудова заетост на населението. Следващият по значение сектор за икономическото развитие на страната са финансовите услуги. Бахамите са островен офшорен банков център с над 400 банки и депозити в тях, надвишаващи 390 милиарда щатски долара. 

  • Площ: 13,939 кв.км
  • Столица: Насау
  • Население: 319 031 души (по данни от 2013 г.)
  • Официален език: английски
  • Национална валута: Бахамски долар

 

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове