Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Антигуа и Барбуда

Антигуа и Барбуда е островна държава, разположена на два съседни острова в източната част на Карибско море. Името си Антигуа получава от Христофор Колумб в чест на испанската църква Санта Мария ля Антигуа в Севиля. Първите европейски селища са основани от испанците и французите, но по-късно островите преминават под британско владичество. Получават независимост в рамките на Британската общност през 1981.

В ХХ век икономиката на Антигуа и Барбуда значително е променила облика си, като водеща позиция заема сферата на услугите. Туризмът се е превърнал в основен източник на приходи и работни места за населението. Около 40% от инвестициите в страната са в сферата на туристическите услуги. С цел увеличаване на икономическата стабилност при евентуални финансови кризи в световен мащаб или природни катаклизми, правителството на Антигуа и Барбуда е насочило усилията си към развитието на сектора на финансовите услуги, транспорта и комуникациите.

  • Площ: 440 кв. км
  • Столица: Сейнт Джонс
  • Население: 86 754 (по данни от 2010 г.)
  • Официален език: английски
  • Национална валута: Източнокарибски долар

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове