Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

ДДС върху селскостопанските продукти в Румъния е 9 % от началото на август 2016 г. Избрана

ДДС върху селскостопанските продукти в Румъния е 9 % от началото на август 2016 г.Поредното намаление на ДДС в Румъния е факт от 1 август, информират от Romania Insider. Това ще е третото по ред понижаване на налога за малко повече от година.

През юни 2015 г. ДДС върху храните в Румъния от 24 % стана 9 %, а в началото на 2016 г. беше намалена и стандартната ДДС ставка на 20 %. В началото на август северната ни съседка редуцира данъчната ставка за ДДС върху селскостопанските продукти с 11 %. След тази промяна всички аграрни продукти, включително семена, торове и агро услуги, ще бъдат облагани с 9 % ДДС - същот както храните, безалкохолните напитки и кетъринг услугите.

Мярката за намаляване на данъчната тежест е в отговор на оплаквания от страна на земеделските производители за значителни финансови загуби, причинени от по-ниската ставка на ДДС за храните, която беше въведен през юни миналата година и разминаването между облагането на крайния продукт и производствените фактори. 

 

Последно променена вСряда, 31 Август 2016 15:29
Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове