Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

ДДС върху селскостопанските продукти в Румъния е 9 % от началото на август 2016 г. Избрана

ДДС върху селскостопанските продукти в Румъния е 9 % от началото на август 2016 г.Поредното намаление на ДДС в Румъния е факт от 1 август, информират от Romania Insider. Това ще е третото по ред понижаване на налога за малко повече от година.

През юни 2015 г. ДДС върху храните в Румъния от 24 % стана 9 %, а в началото на 2016 г. беше намалена и стандартната ДДС ставка на 20 %. В началото на август северната ни съседка редуцира данъчната ставка за ДДС върху селскостопанските продукти с 11 %. След тази промяна всички аграрни продукти, включително семена, торове и агро услуги, ще бъдат облагани с 9 % ДДС - същот както храните, безалкохолните напитки и кетъринг услугите.

Мярката за намаляване на данъчната тежест е в отговор на оплаквания от страна на земеделските производители за значителни финансови загуби, причинени от по-ниската ставка на ДДС за храните, която беше въведен през юни миналата година и разминаването между облагането на крайния продукт и производствените фактори. 

 

Последно променена вСряда, 31 Август 2016 15:29
Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове