Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

България

България се присъединява към страните-членки на Европейския съюз през 2007 г. Страната не е член на Шенгенското пространство, официалната валута е Български лев (BGN), фиксиран към eврото при курс 1.95583. 

България се присъединява към Световната търговска организация в края на 1996 г. Член на НАТО е от април 2004 г. България е една от основателките на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Част е също така от ООН и  Съвета на Европа.

  • Година на присъединяване: 2007
  • Политическа система: република
  • Столица: София
  • Територия: 111 000 км²
  • Население: 7.9 милиона
  • Валута: лев

Официален уебсайт на правителството: http://www.government.bg/

ДДС в България

ДДС в България - InBalanceВ България ДДС се въвежда през 1994 г. като данъчната ставка е в размер на 18%. През 1996 г. този ставката по ДДС е повишен до 22% и се запазва такава до 1999 г., когато отново е коригирана, този път в посока надолу, и вече е 20%.

Продължава...
Абонамент чрез RSS

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове