Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е проект на ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Пет ще бъдат организациите, представляващи бизнеса на национално равнище

  • Написана от 

Пет ще бъдат организациите, представляващи бизнеса на национално равнищеОще една представителна организация ще защитава интересите на бизнеса на национално равнище през следващите четири години.

Към Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската стопанска камара, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Българската търговско-промишлена палата се присъединява Съюзът за стопанска инициатива, реши правителството. КНСБ и КТ  "Подкрепа" ще представляват работниците и служителите. 

В съобщението на Министерски съвет се уточнява, че признаването на организациите за представителни на национално равнище става по тяхно искане, след като се установи, че отговарят на законовите изисквания, регламентирани в Кодекса на труда. Критериите за представителност са формулирани в текстовете на чл.34 (за работническите организации) и чл. 35, ал.1 (за работодателските) от КТ. Именно поради неизпълнениние на изискването за най-малко 1500 членове и общо не по-малко от 50 000 работници и служители във всички членове на работодателската организация или 100 000 работници и служители, наети по трудов договор, във всички членове на работодателската организация кандидатурата на Българския съюз на частните предприемачи „Възраждане“ не получи признание, информират още от правителствената пресслужба.

Източник: МС
Влезте, за да коментирате

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове