Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е проект на ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Новият председател на Надзорния съвет на НОИ е Димитър Бранков от БСК Избрана

Новият председател на НС на НОИ е Димитър Бранков от Българската стопанска камараНа вчерашното си заседание членовете на Надзорният съвет на Националния осигурителен институт повериха председателското място на Димитър Бранков - зам.-председател на БСК. Той ще замени на поста Ивайло Калфин, койо беше на чело на съвета до момента. 

Председателят се избира на ротационен принцип, като се редуват квотите на държавата, работодателите и синдикатите. В така регламентираната поредност е ред на на работодателските организации да излъчат свой представител за председател на съвета.

В съобщението на БСК е допълнено, че според  Кодекса за социално осигуряване, НС на НОИ се състои от по един представител на всяка от представителните на национално ниво организации на работниците и служителите и на работодателите, и равен на тях брой представители, определени от Министерския съвет, един от които задължително е изпълнителният директор на Националната агенция за приходите. Управителят на НОИ участва в заседанията на Надзорния съвет със съвещателен глас, уточняват от организацията.

Повече информация за избрания за нов председател на Надзорния съвет на НОИ Димитър Бранков вижте ТУК.

Източник: БСК
Последно променена вВторник, 17 Май 2016 16:02
Влезте, за да коментирате

Следвай ни в социалните мрежи

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Категории

InBalance

Популярни тагове