Menu
InBalance News е проект на Счетоводна мрежа ИНБАЛАНС
Бизнес услуги от ново поколение ► Счетоводна мрежа ИНБАЛАНС
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете! ► Счетоводна мрежа ИНБАЛАНС

Искане за промени в Закона за счетоводството във връзка с независимия финансов одит отправи АОБР Избрана

Промени в ЗСч във връзка с независимия финансов одит иска АОБРВ ставонище по предложения в края на август законопроект за промени в ЗКПО представителните бизнес организации отново поставят на дневен ред въпроса за необходимостта от корекции в друг нормативен акт - Закон за счетоводството (в преходните и заключителните разборедби на ЗИД на ЗКПО са предвидени изменения и в редица други закони, сред които и ЗСч).

Целта е да се премахне допълнителната административна тежест за над 6000 малки предприятия в България под формата на "необосновани изисквания за задължителен одит, базирани единствено на правната форма на юридическото лице, но не и на обективни критерии"*.

От Асоциацията на организациите на българските работодатели настояват за повишаване на праговете за задължителен независим финансов одит и отпадането на алинеи 2 и 3 в чл. 37 от закона, като мотивът е несъвместимостта на подобни утежняващи регулации както с европейските практики в сферата, така и с декларираната от правителството управленска програма.

Подкрепа за Законопроект за изменение и допълнение на Закона за счетоводството, с който да се въведат предложените промени, от АОБР изразяват официално още в средата на юни 2018 г. с писмо, адресирано да финансовия министър.

С пълното становище на асоцияцията можете да се цапознаете ТУК.

Източник: БСК

Последно променена вСряда, 19 Септември 2018 17:02
Влезте, за да коментирате

Следвай ни в социалните мрежи

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Категории

InBalance

Популярни тагове