Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

БНБ има нов управител Избрана

  • Написана от 

Парламентът избра Димитър Радев за управител на Българската народна банкаНа извънредното си заседание днес депутатите избраха със 130 гласа "за" предложеният от ГЕРБ и Реформаторски блок Димитър Радев за управител на Българската народна банка.

От участвалите в гласуването 180 народни представители 16 са били "против", 34 са въздържалите се. 

След официалното освобождаване от поста днес на досегашния управител Иван Искров и полагането на клетва в пленарната зала, Димитър Радев получава мандат от 6 години

Новият управител на БНБ е магистър по икономика, финанси и кредит със специализация в Института по външни отношения на Университета Джорджтаун. След 1991 г. е заместник-министър на финансите в 6 правителства, а опитът му в банковия сектор е натрупан като участник в продължение на три години в Надзорния съвет на Търговска банка "Експресбанк" и седем години като член на Административния съвет на Банката за развитие на Съвета на Европа. През последните 14 години Радев работи в Международния валутен фонд. 

На брифинг след гласуването новоизбраният ръководител на централния трезор е обявил намерението си да запази на досегашните им позиции двама от подуправителите на БНБ - Калин Христов и Димитър Костов. Новото лице, номинирано от Радев, е Нина Стоянова, която ще поеме банковото управление, ако бъде избрана. 

Източник: БТА
 
Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове