Menu
InBalance News е проект на Счетоводна мрежа ИНБАЛАНС
Бизнес услуги от ново поколение ► Счетоводна мрежа ИНБАЛАНС
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете! ► Счетоводна мрежа ИНБАЛАНС

70 млн. евро и преференциални условия за финансиране на малкия и среден бизнес от Пощенска банка и ЕИФ

70 млн. евро и преференциални условия за финансиране  на малкия и среден бизнес от Пощенска банка и ЕИФБлагодарение на подписаното гаранционно споразумение между Пощенска банка и Европейският инвестиционен фонд за 70 млн. евро по оперативна програма „Инициатива за МСП“, малкият и среден бизнес в България получава още една възможност за изгодно финансиране.

В съобщението си с днешна дата от банката уточняват, че споразумението е за предоставяне на гаранция по отпусканите кредити с 60% покритие от ЕИФ. Предвижда се средствата по тази програма да бъдат на разположение на бизнеса до края на 2017 г. Преференциални условия за кредитиране ще получават МСП, включително стартиращи фирми от всички сектори на икономиката, нуждаещи се от оборотен капитал за реализиране на инвестиции в текущата си дейност или в нови проекти. Заемите ще се предоставят за срок от 2 до 12 години, като максималният размер на един кредит може да бъде 5 млн. евро.

България е първата държава от региона и третата в Европа, която ще се възползва от възможностите на финансовия инструмент „Инициатива за МСП“, съвместен проект на Европейската комисия, Европейския инвестиционен фонд и Европейската инвестиционна банка, обобщават от Пощенска банка. Целта е повишаване на конкурентоспособността на българските малки и средни предприятия чрез стимулиране на кредитирането в сегмента, разкриване на нови работни места и насърчаване на инвестициите и растежа.

Източник: Пощенска банка/Медиа център
Последно променена вЧетвъртък, 12 Януари 2017 15:40
Влезте, за да коментирате

Следвай ни в социалните мрежи

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Категории

InBalance

Популярни тагове