Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

70 млн. евро и преференциални условия за финансиране на малкия и среден бизнес от Пощенска банка и ЕИФ

70 млн. евро и преференциални условия за финансиране  на малкия и среден бизнес от Пощенска банка и ЕИФБлагодарение на подписаното гаранционно споразумение между Пощенска банка и Европейският инвестиционен фонд за 70 млн. евро по оперативна програма „Инициатива за МСП“, малкият и среден бизнес в България получава още една възможност за изгодно финансиране.

В съобщението си с днешна дата от банката уточняват, че споразумението е за предоставяне на гаранция по отпусканите кредити с 60% покритие от ЕИФ. Предвижда се средствата по тази програма да бъдат на разположение на бизнеса до края на 2017 г. Преференциални условия за кредитиране ще получават МСП, включително стартиращи фирми от всички сектори на икономиката, нуждаещи се от оборотен капитал за реализиране на инвестиции в текущата си дейност или в нови проекти. Заемите ще се предоставят за срок от 2 до 12 години, като максималният размер на един кредит може да бъде 5 млн. евро.

България е първата държава от региона и третата в Европа, която ще се възползва от възможностите на финансовия инструмент „Инициатива за МСП“, съвместен проект на Европейската комисия, Европейския инвестиционен фонд и Европейската инвестиционна банка, обобщават от Пощенска банка. Целта е повишаване на конкурентоспособността на българските малки и средни предприятия чрез стимулиране на кредитирането в сегмента, разкриване на нови работни места и насърчаване на инвестициите и растежа.

Източник: Пощенска банка/Медиа център
Последно променена вЧетвъртък, 12 Януари 2017 15:40
Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове