Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Пощенска банка отчита 50% ръст на агро кредитирането

Пощенска банка отчита 50% ръст на агро кредитиранетоВ разгара на активния земеделски сезон Пощенска банка отчита 50% ръст на усвоените кредити за земеделски стопанства на годишна база към юни 2014 г.

Най-голям обем има при усвояването на кредити за оборотни средства, като около 70% от тях са предназначени за финансиране на зърнения сектор, а останалите са за инвестиции в модерна земеделска техника и изграждане на селскостопански постройки.

Банката отчита добри резултати и при усвояването на средства от земеделски производители, отпускани по подписаното през април споразумение с Българската банка за развитие (ББР) на обща стойност 5 млн. лева. По линия на ББР банката предлага оборотни и инвестиционни кредити при лихвени нива до 5.75% и без такса управление по кредита за селскостопанските производители. В рамките на партньорството са усвоени над 90% от средствата.

„Земеделието е ключов отрасъл за българската икономика, тъй като формира близо 16% от общия износ и 12% от общия външнотърговски стокообмен на страната. По прогнозни данни на Агростатистиката към края на юли, зърнената реколта ще бъде по-добра от миналогодишната, въпреки влошените метеорологични условия в страната през последните месеци. Относителният дял на зърнено-житните култури е 62% от общите обработваеми площи у нас и това в известна степен обяснява и по-високата активност сред зърнопроизводителите в търсенето на финансиране. Нашата амбиция е да бъдем партньори с повече земеделци от други сектори на селското стопанство и с това да подпомогнем резултатите и на българското животновъдство, зеленчукопроизводството и овощарството”, коментира Ангел Матеев, началник управление „Банкиране малък бизнес“ в Пощенска банка.

Източник: www.postbank.bg

Последно променена вСъбота, 13 Декември 2014 14:31
Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове