Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Иновации в областта на финансовите услуги ще получат 200 млн. евро от УниКредит Anthemis Group Избрана

Иновации в областта на финансовите услуги ще получат 200 млн. евро от УниКредит Anthemis GroupИновативни бизнес идеи за финансови услуги ще бъдат финансирани от УниКредит и международната инвестиционна и консултантска компания Anthemis Group чрез съвместен инвестиционен проект с капитал от 200 млн. евро.

Информацията за създаването на UniCredit evo (абревиатура от equity venture opportunities) беше публикувана вчера в интернет страницата на УниКредит Булбанк. Със средствата, предоставени от банката, ще бъдат финансирани най-перспективните стартиращи компании с иновативни идеи и технологии в сферата на финансовите услуги - банкирането на дребно и потребителското финансиране, инвестиционно и корпоративно банкиране, управление на активите и богатството, капиталови пазари и търговия, разплащания, финансова инфраструктура и др. Инвестициите ще бъдат насочени основно в Европа и в Северна Америка.

По думите на Паоло Фиорентино, главен оперативен директор и заместник-генерален мениджър на УниКредит, „Партньорството с Anthemis и създаването на UniCredit evo е част от процеса на дигитализация на финансовите услуги и изграждането на нов бизнес модел в сектора. Като един от силните участници на пазара, имаме средствата, финансовите познания и голямата база от клиенти, които могат да бъдат двигател на все повече иновации в полза на потребителите.“

Целта е сътрудничество с нови партньори в рамките на FinTech екосистемата и развитие на авангардни технологични решения в полза на клиентите, подчертават от банковата институция.

Източник: http://www.unicreditbulbank.bg

 

Последно променена вПетък, 25 Март 2016 15:26
Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове