Menu
InBalance News е проект на Счетоводна мрежа ИНБАЛАНС
Бизнес услуги от ново поколение ► Счетоводна мрежа ИНБАЛАНС
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете! ► Счетоводна мрежа ИНБАЛАНС

ББР стартира нова онлендинг програма за кредитиране на малкия бизнес при облекчени обезпечения

ББР стартира нова онлендинг програма за кредитиране на малкия бизнес при облекчени обезпеченияДеветата по ред онлендинг програма на ББР, предоставяща възможност на малките и средни предприятия да получават чрез търговските банки кредити в размер до 293 хил. лева при два пъти по-ниски обезпечения, е стартирана, съобщават от банката.

Благодарение на получена в края на 2016 г. контрагаранция по програма COSME на ЕИФ с подкрепата на Европейския фонд за стратегически инвестиции, микро, малки и средни предприятия ще могат да кандидатстват пред банките-партньори за оборотни и инвестиционни кредити, кредитни линии и банкови гаранции при намалени изисквания за обезпечение до 50%. 

От Българската банка за развитие информират, че срокът за приемане на заявки от търговските банки за включване в програмата е до края на април 2017 г. 65 млн. лв. е общият размер на кредитите, които ще бъдат отпуснати по новата програма, като 60 % от риска по тях ще бъде споделен от ББР. Срокът за погасяване на заемите е между 1 и 10 години с възможност за гратисен период, уточняват от банката.

По данни на финансовата инсттуция с предишните осем програми от подкрепа при финансиране са се възползвали над 7 000 български малки и средни предприятия, като общият размер на ползваното финансиране надхвърля 1,3 млрд. лв.

Източник: ББР

Последно променена вЧетвъртък, 23 Март 2017 12:35
Влезте, за да коментирате

Следвай ни в социалните мрежи

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Категории

InBalance

Популярни тагове