Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

ББР с нова инициатива за съвместно финансиране на бизнеса в партньорство с търговските банки Избрана

ББР с нова инициатива за съвместно финансиране на бизнеса в партньорство с търговските банкиБългарската банка за развитие ще сподея с търговските банки до 50 % от риска по отпускане на кредити на бизнес потребители съгласно нова инициатива, целяща осигуряване на съвместен ресурс за инвестиционното кредитиране, проектното финансиране за иновации, увеличаване на конкурентоспособността, административния капацитет и експортния потенциал. 

От ББР съобщават, че към момента рамкови договори са подписани с Алианц Банк, Българо-американска кредитна банка, Интернешънъл Асет Банк, Д Банк, Обединена българска банка, Централна кооперативна банка и Юробанк България

Българската банка за развитие като партньор на търговските банки ще осигурява и финансиране за кредити по европейски програми и за реализация на проекти по фондовете на ЕС, информират от институцията. 

От новата инициатива за синдикирани бизнес кредити ще могат да се възползват юридически лица с частна, общинска или държавна собственост, еднолични търговци, частни земеделски производители, общини. 

Бъдещото съфинансиране не е ограничено от предварително зададени параметри и партниращите си банки запазват своята автономност при вземането на всички решения, съпътстващи и предхождащи кредитния процес. В програмата могат да се включат и чуждестранни финансови институции или техни клонове, опериращи в България, като кредитори по конкретен синдикиран заем, уточняват от ББР.

Източник: ББР

 

Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове