Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е проект на ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Общото събрание на акционерите на ББР избра нов Надзорен съвет

Общото събрание на акционерите на ББР избра нов Надзорен съветДимитър Димитров, Кирил Ананиев и Атанас Кацарчев са избрани за членове на Надзорния съвет на Българска банка за развитие на Общото събрание на акционерите на банката, проведено на 01.10.2014 г.

Очакванията са дългогодишният опит в управлението и изграждането на ББР, включително при изготвянето на Закона за Българска банка за развитие, както и доказаните професионалните качества на новите членове на надзора да допринесат за по-бързото и ефективно провеждане на политиките, както и за постигане на целите на банката. Членовете на новия Надзорен съвет заменят досегашните – проф. Николай Неновски, Деница Кирова и Емил Караниколов. Промените ще влязат в сила след вписването им в Търговския регистър.

От банковата институция отбелязват, че ББР функционира в икономически и финансови условия, които налагат управлението на публичните средства на единствената държавна банка в страната да се осъществява все по-прозрачно и ефективно. В този контекст е необходимо затвърждаването на ролята на банката като източник на стратегически идеи, породени на базата на практиката, опита и знанията при изготвяне и провеждане на държавната политика за насърчаване на малките и средните предприятия. Това утвърждаване трябва да е адекватно на нуждите на пазара, без да се нарушава конкуренцията и в сътрудничество с останалите кредитни институции. От ББР припомнят, че министърът на финансите упражнява правата на държавата в капитала на Българската банка за развитие (с акционерен дял 99,99% от капитала на банката).

Новият Надзорен съвет на Българска банка за развитие е в състав:

Кирил Ананиев е заместник-министър на финансите в служебния кабинет. В периода 1998-2009 г. е заместник-министър на финансите при три последователни правителства. Бил е също секретар по финансова политика в администрацията на Президента на Република България и съветник към Политическия кабинет на министър-председателя. В периода 2006-2009 г. е член на Надзорния съвет на Насърчителна банка (днес Българска банка за развитие).

Атанас Кацарчев е данъчен и финансов консултант, с дългогодишен управленски опит. Бил е заместник-министър на финансите, председател и член на управителни съвети на търговски дружества, в момента е съветник на министъра на финансите. В периода 2001-2006 г. е член, а от 2006-2009 г. и председател на Надзорния съвет на ББР.

Димитър Димитров е с доказан професионален и управленски опит в банковия сектор. Бил е изпълнителен директор на ОББ, заместник-министър на икономическото развитие, подуправител на БНБ, изпълнителен директор на БКК и др. От 2001 до 2011 г. е член на Управителния съвет на ББР.

Източник: ББР

Последно променена вСъбота, 13 Декември 2014 14:20
Влезте, за да коментирате

Следвай ни в социалните мрежи

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Категории

InBalance

Популярни тагове