Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е проект на ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Изложбата “Парите разказват” ще гостува в Пловдив

Изложбата “Парите разказват” гостува в ПловдивПървата по рода си интерактивна изложба, която разказва историята на България през лицата от днешните български банкноти, се завръща на културната сцена, за да гостува на жителите и гостите на град Пловдив.

От 8-и до 28-и септември изложбата “Парите разказват”, организирана от Alpha Bank България със съдействието на Община Пловдив, ще бъде достъпна в Дома на културата “Борис Христов” в града.

“Парите разказват” представя наследството, оставено ни от седем исторически личности, изобразени на българските банкноти в обращение. Експозицията бе посрещната с огромен успех  в Софийската централна баня през 2011 г., когато привлече над 20 000 посетители и редица положителни отзиви.

За пореден път, изложбата ще предложи лупата, с която да разчетем скритите знаци и текстове от новите български банкноти, които са в обращение от 5-ти юли 1999 г. с изключение на тази от 100 лв., която е в обращение от 8-ми декември 2003 г. Жителите и гостите на Пловдив ще имат възможността да се докоснат до лични вещи, портрети, извадки от дневниците, кореспонденцията и работата на емблематични творци и личности, сред които св. Иван Рилски, Паисий Хилендарски, Алеко Константинов, Петър Берон, Пенчо Славейков, Иван Милев, Стефан Стамболов.

Източник: http://www.alphabank.bg

Последно променена вСъбота, 13 Декември 2014 14:27
Влезте, за да коментирате

Следвай ни в социалните мрежи

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Категории

InBalance

Популярни тагове