Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Изложбата “Парите разказват” ще гостува в Пловдив

Изложбата “Парите разказват” гостува в ПловдивПървата по рода си интерактивна изложба, която разказва историята на България през лицата от днешните български банкноти, се завръща на културната сцена, за да гостува на жителите и гостите на град Пловдив.

От 8-и до 28-и септември изложбата “Парите разказват”, организирана от Alpha Bank България със съдействието на Община Пловдив, ще бъде достъпна в Дома на културата “Борис Христов” в града.

“Парите разказват” представя наследството, оставено ни от седем исторически личности, изобразени на българските банкноти в обращение. Експозицията бе посрещната с огромен успех  в Софийската централна баня през 2011 г., когато привлече над 20 000 посетители и редица положителни отзиви.

За пореден път, изложбата ще предложи лупата, с която да разчетем скритите знаци и текстове от новите български банкноти, които са в обращение от 5-ти юли 1999 г. с изключение на тази от 100 лв., която е в обращение от 8-ми декември 2003 г. Жителите и гостите на Пловдив ще имат възможността да се докоснат до лични вещи, портрети, извадки от дневниците, кореспонденцията и работата на емблематични творци и личности, сред които св. Иван Рилски, Паисий Хилендарски, Алеко Константинов, Петър Берон, Пенчо Славейков, Иван Милев, Стефан Стамболов.

Източник: http://www.alphabank.bg

Последно променена вСъбота, 13 Декември 2014 14:27
Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове