Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Топ тенденции в ERP решенията за 2017 г.

Топ тенденции в ERP решенията за 2017 г.Тенденцията през последните години бизнесът да е все по-технолгично ориентиран и да използва за рационализиране и оптимизиране на дейността си различни ERP приложения няма как да не окаже влияние и върху темповете на развитие на този тип системи за управление на ресурсите на предприятието.

Иновациите в сферата предоставят възможност за премахване на бариерите между бизнеса и клиента и са ориентирани в посока подобряване на начина, по който функционират компаниите. Кори Мур, консултант в Hitachi Solutions, очертава в статията си за us.hitachi-solutions.com основните тенденции в ERP за 2017 г. 

1. Облачните услуги ще придобиват все по-голямо значение. За традиционните ERP системи, инсталиани на място в офис или търговски обект, компанията трябва да отдели ресурси за управление не само на данни, но и за осигуряване на сървъри, мрежи, хардуерна поддръжка и възстановяване след евентуални аварии. Облачните ERP решения от своя страна ще спестяват на потребителите разходите за "инфраструктура", тъй като на практика единственото изискване за ползването им е постянна интернет връзка. Това също така ще позволи на предприятията по-голяма гъвкавст, а служителите ще имат достъп до важна информация от всяка точка. Резултатът - малките и средните фирми ще имат възможност да се възползват от всички предимства на ERP системите на цена, достъпна за техния бюджет.

2. Все повече и повече ERP решения. ERP системите са предназначени за осъществяване на специфични бизнес процеси. С увеличаването на облачните ERP решения компаниите ще могат лесно да интегрират облак-базирана ERP система с различни ресурси като CRM, софтуер за управление на разходите и други. Това, заедно с конкурентните цени, ще позволи на по-малки и средни предприятия да използват ефективно ERP системи.

3. Big Data прави анализа по-ефективен: Системите за обработка на големи обеми от данни позволяват на компаниите да правят анализи с по-голяма точност, отколкото когато и да било, за да се следят дискретни промени в тенденциите и поведението на клиентите в реално време и да ги използват за намиране на нови пазарни възможности. ERP системите ще трябва да отговорят на това предизвикателство 

4. "Интернет на нещата" ще продължи да се развива. Все повече обекти, не само в ежедневието, но и от производствения сектор - машини и оборудване, ще са с вграден софтуер, ще притежават сензорни и други технологии, които ще ги свързват в мрежа за предаване на данни от разстояние. Това ще даде възможност на производителите да получат достъп до информация, която ще им позволи да се направят подобрения и оптимизиране на веригата за доставки и развитието на производството в реално време. Как ще промени "Интернет на нещата" работата на ERP системите? Ще се засили интеграцията им с производственото оборудване, за да се превърнат в софтуерни решения, управляващи всички аспекти от работата на една компания – от производството, през складовите наличности, доставките и продажбите, до финансите и счетоводството.

5. Динамични иновации. Разработчиците на ERP софтуер ще трябва да се съобразят с тенденцията технологиите да са все по-интуитивни и гъвкави, бързи и лесни за използване от потребители, които не са IT специалисти. Освен това интеграцията на социалните мрежи в ERP решенията се разраства и ще продължи да расте. Компаниите ще трябва да могат да анализират в реално време комуникацията си с аудиторията в социалните мрежи и да оптимизират дигиталния си маркетинг.

6. Изкуственият интелект бързо ще се превърне във важна част от функционалностите в една ERP система. Изкуствен интелект ще намали оперативните разходи и усилия при изпълнението на рутинни задачи, като например генериране на фактури и изпращане на поръчки за покупка. Това ще помогне на компаниите да насочат вниманието си към по-иновативни, креативни и аналитични задачи.

7. Повишаване на сигурността на ERP системите. Предизвикателствата за опазване от злонамерени посегателства на огромните обеми от данни, съхранявани в облак-базираните ERP решения, стават все по-големи. Доставчиците на услуги, свързани с разработката и поддръжката на ERP системите, ще трябва да предлагат първокласна защита на данни с усъвършенствани функции за сигурност и 24/7 поддръжка, тъй като всеки възникнал проблем ще трябва да бъде отстранен по-бързо, отколкото при традиционните ERP решения.

Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове