Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Най-добрите летища в света за 2014 г. - Част І

  • Написана от 
Най-добрите летища в света за 2014 г. - годишни награди World Airport Awards на Skytrax Най-добрите летища в света за 2014 г. - годишни награди World Airport Awards на Skytrax

В свят, в който разстоянията се преодоляват бързо и мобилността е в основата на ежедневито ни, летището е мястото, което се превръща в символ на голям град с добре устроена и функционираща инфраструктура. Това е мястото, където пътниците прекарват доста време в очакване на полета си. Кои са най-добрите летища през 2014 г. показват годишните награди World Airport Awards, връчвани от Skytrax. Класацията е направена въз основа на допитване до 12.85 млн. пътници от 110 националности и включва 410 летища по света. Летищата получават оценки в 40 категории, включително обслужване, пазаруване, сигурност и имиграция.

 

10. Лондонското летище „Хийтроу“

Летището „Хийтроу” се смята за едно от най-натоварените и най-изискани летища в света, където всеки ден пристигат множество пътници. Независимо, че е разположено на 24 км. от Лондон, летището предлага разнообразен транспорт не само до града, но и извън неговите предели. "Хийтроу" е победител в категориите "Най-добри магазини" и "Най-добър терминал". За продължилото 19 години проектиране и строителство на терминал Т5, който отваря врати през 2008 г, са похарчени 6.2 милиарда долара. 4 и 5 звезди летището получава от Skytrax за удобство при използване и за достъпност на информацията за полетите, обществения транспорт, ефективността на работата на персонала. 

9.Международно летище Ванкувър

Международно летище Ванкувър е второто по големина летище в Канада. Разположено е на остров Сий Айлънд, в Ричмънд, Канада, на около 12 км от центъра на Ванкувър. Това е най-малко натовареното летище от всички, попаднали в ТОП 10 на Skytrax. Известно е още със своя Музей на народното творчество на тихоокеанското крайбрежие на Канада. За четвърта поредна година летище Ванкувър е най-доброто летище на Северна Америка. Обслужването и качеството на работа на персонала на летището получават много висока оценка.

8.Летище Цюрих

Международно Летище Цюрих се намира в Кантон Цюрих в Швейцария, на около 10 км от град Цюрих в северна посока. Основна база на Суис Интернешънъл Еърлайнс, летището е най-големият международен въздушен портал на страната. През 2003 година, летището е обновено с нов терминал, паркинг зона, както и подземен влак между новия и съществуващия терминал. Пистите са три и броят на обслужваните пътници е повече от 23 милиона души. До Международно Летище Цюрих може да се стигне чрез ЖП гарата на летището, която се намира под терминала, а също и чрез магистрала А20, която предлага отлични връзки. Летището получава висока оценка и за организацията си относно охраната, контрола на имиграцията, както и за допълнителните услуги, от които могат да се възползват пътниците.

7.Международното летище Пекин

Международно Летище Пекин, официално известно като Международно Летище Столица Бейджинг, е основното летище, което обслужва град Пекин в Китай. Летището се намира на 30 км от града в североизточна посока и е най-натовареното летище в Азия, що се отнася до трафик на пътници. Международно Летище Столица Бейджинг служи като основна база за Китайските Южни Авиолинии, Хайнан и националния превозвач Еър Чайна, като покрива повече от 120 дестинации. Летището има три терминала, като Терминал 1 покрива вътрешните полети на Хайнан Еърлайнс, а Терминал 2 обслужва международни и вътрешни полети на Китайските Източни Авиолинии, Китайските Южни Авиолинии и СкайТийм. От 2008 г. летището има огромен трети терминал и нова писта, за да поеме нарастващия обем на трафика. Терминал 3 обслужва Еър Чайна, Оне Уърлд и Стар Алианс и може да приема полети на Еърбъс A380. Той получава наградата в категорията "Най-добър терминал". А пекинският Langham Place Hotel е определен за втория най-добър хотел на летище в света. Сега капацитетът на летището е приблизително 78 милиона пътници годишно.

6.Международното летище Токио - Ханеда

Летище „Ханеда“ е Международното Летище на Токио и е едно от големите летища, които обслужват района на града. Летището е сред най-натоварените в Азия и в света и покрива голяма част от вътрешните полети и чартърните полети за Сеул, Шанхай и Хонконг. Летището има три терминала, като Терминал 1 и Терминал 2 са свързани с пешеходна пътека, а до международния Терминал 3 се стига с безплатен автобус. В допълнение има и ВИП терминал, който се използва от властите на различни страни, които посещават Япония. До Международно Летище на Токио може да се стигне с регулярен и с монорелсов влак, автобус и кола.  С откриването на третия международен терминал на летище Ханеда през 2010 г. капацитетът на летището достигна 90 милиона пътници годишно. Летище Токио-Ханеда е избрано за най-доброто местно летище от Skytrax в света.

 

 Следва...

Свързани статии (по етикет)

Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове