Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Унгария намалява ДДС ставката за услуги "достъп до Интернет" от 1 януари 2017 г.

Унгария намалява ДДС ставката за услуги Значително по-ниска ще е ДДС ставката за услуги "достъп до Интернет" в Унгария от началото на 2017 г.

От 1 януари доставките на този вид услуги ще се облага с 18% ДДС, за разлика от всички други видове далекосъобщителни услуги, услуги по радио- и телевизионно излъчване или услуги, извършвани по електронен път, за които ще продължи да се прилага стандартната за страната ДДС ставка от 27%. 

За промяната информират от приходната агенция и поясняват, че регистрираните по MOSS лица трябва да прилагат и декларират ДДС  за осъществяваните към Унгария доставки на съответните услуги съобразно новите правила:

  • 27% за доставките далекосъобщителни услуги, услуги за радио- и телевизионно разпространение и услуги, извършвани по електронен път;
  • 18% за услуги "достъп до Интернет" от 1 януари 2017 г. 

Повече относно специалната схема за облагане с ДДС „mini-One-Stop-Shop“ (MOSS) вижте тук:

Източник: НАП

Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове