Menu
InBalance News е проект на Счетоводна мрежа ИНБАЛАНС
Бизнес услуги от ново поколение ► Счетоводна мрежа ИНБАЛАНС
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете! ► Счетоводна мрежа ИНБАЛАНС

ДДС в Гърция ще е 24 % от 1 юни

  • Написана от 

ДДС в Гърция ще е 24 % от 1 юниПовишаване с още един процент на ДДС ставката и увеличение на данъците върху недвижими имоти и хазарт са част от пакета нови по-строги мерки за икономии, приети от гръцкия парламент на 22 май.

Това е цената, която южната ни съседка трябва да плати, за да получи поредния транш от международните кредитори

С подкрепата на 153 депутати от управляващата коалиция от 1 юни ДДС в Гърция става 24 % и отпадат преференциалните данъчни ставки за островите. Увеличават се и налозите за автомобилите и акциза за тютюневите изделия и алкохола. По-високи ще са цените на телекомуникационните услуги.

Със задна дата, от 1 януари 2016 г., се увеличават данъците върху недвижимите имоти и хазарта, а също и върху взаимните фондове и компаниите за управление на ценни книжа, ако годишните им постъпления са над 33 милиона евро, съобщават още световните агенции.

Предвижда се и създаване на нов фонд за управление на средствата от приватизация на държавна собственост, които при необходимост ще се използват за погасяване на държавния дълг.

Поредните мерки за икономии са приети в навечерието на срещата на Еврогрупата на 24 май, с което Атина очаква да получи необходимите за плащане на задълженията на страната.

Влезте, за да коментирате

Следвай ни в социалните мрежи

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Категории

InBalance

Популярни тагове