Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Ще се изисква ли от мултинационалните компании да разкриват публично данъчна информация?

Ще се изисква от мултинационалните компании да разкриват данъчна информацияМногонационалните компании публично да разкриват колко данъци плащат и къде, планират от икономическата и правната комисия на ЕП.

Оповестяването включва и данъци, платени извън ЕС, и ще се изисква от корпорации с общ оборот от 750 млн. евро или повече.

Комисиите по икономика и правни въпроси са одобрили с 38 гласа "за", 9 гласа "против" и 36 "въздържали се" предложението големите фирми да напарвят информацията за данъка, който плащат във всяка държава в света, обществено достъпна, но с възможни изключения в случаите, когато трябва да бъде запазена конфиденциалността на чувствителна търговска информация. Целта е да се увеличи прозрачността в сферата на данъчното облагане. Проектодокладът на комисиите е част от мерките за борба с избягването на данъчно облагане и укриване на корпоративни данъци, което според Европейската комисия струва на страните от ЕС 50-70 милиарда евро годишно в загубени данъчни приходи.

Източник: ЕП

Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове