Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Данъчни преференции и облекчения в България - анализ на МФ за 2017 г. Избрана

Данъчни преференции и облекчения в България - анализ на МФ за 2017 г.Дирекция „Данъчна политика" в МФ е изготвила преглед на всички действащи данъчни преференции, данъчни облекчения и преференциални данъчни режими, регламентирани в Закона за ДДС, Закона за акцизите и данъчните складове, Закона за корпоративното подоходно облагане  и Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

Документът е публикуван в интернет страницата на финансовото министерство. В него е обобщена информация относно законовата регламентация, същността и целта на съответната данъчна преференция/облекчени/режим, както и кои са лицата, които могат да се възползват и при какви условия. От МФ посочват, че целта на прегледа е да повиши информираността на обществото за системата от данъчни облекчения за съответната финансова година, както и да подпомогне данъчно задължените лица при практическото прилагане на нормативната уредба в тази област. 

От институцията информират още, че в документа са отразени и направените през последните няколко години изменения в данъчните закони в областта на преференциите. Разгледано е също така  въведеното от 2017 г. данъчно облекчение за извършени безкасови плащания, с което се предоставя възможност физическите лица да ползват данъчно облекчение в размер до 500 лв. от дължимия данък, когато през годината са извършвали разплащанията си безкасово. 

Пълния анализ на МФ можете да изтеглите и от линка по-долу: 

Източник: МФ

Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове