Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е проект на ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Проектът за бюджета на ДОО за 2017 г. се обсъжда от Надзорния съвет на НОИ

  • Написана от 

Проектът за бюджета на ДОО за 2017 г. се обсъжда от Надзорния съвет на НОИПроектобюджетът на Държавното обществено осигуряване е част от дневния ред на заседанието на Надзорния съвет на НОИ, което се провежда днес, 18 октомври, от 15.00 ч. Обект на дискусия от страна на бизнес, синдикати и управляващи са заложените в проекта приходи и разходи, както и размерът на осигуровките и обезщетенията през следващата година.

Планиран ръст от 1 % на осигуровката за пенсия ще внесе към приходите допълнителни над 200 милиона лева. Разходите пък, които са заложени в проектобюджета на ДОО за следващата година, са 10 милиарда 375 милиона лева. 

Без увеличение ще са минималните прагове за осигуряване в различните икономически дейности с изключение на тези, в които минималният осигурителен доход е под 460 лв. - размера на минималната работна заплата според обсъждания днес проектобюджет. Самоосигуряващите се лица също ще трябва да се осигуряват най-малко върху 460 лева, а не както в момента на 420. 

Според председателя на АИКБ Васил Велев ръстът на МРЗ ще доведе на практика до средно увеличение на минималните осигурителни доходи с 2,6%.

Читателите на InBalance News ще могат да се запознаят в детайли с проектобюджета на ДОО за 2017 г. веднага след като текстът бъде официално публикуван, тъй като заседанието на надзорния съвет на НОИ е закрито за медиите.

Източник: БНР
Влезте, за да коментирате

Следвай ни в социалните мрежи

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Категории

InBalance

Популярни тагове