Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Нови функционалности в системата на Търговския регистър от днес

  • Написана от 

Нови функционалности в системата на Търговския регистър от днесОт днес, 13 ноември, в системата на Търговския регистър са активни нови функционалности, съобщават от Агенция по вписванията. Те са в в изпълнение на приетия през юли тази година Закон за изменение и допълнение на Закона за Търговския регистър

Агенцията разполагаше с четири месеца от влизането в сила на разпоредбите на нормативния документ, за да приведе дейността си в съответствие с текстовете, съгласно които:

  • Заявленията за вписване на първоначална регистрация на търговци ще се разглеждат до края на следващия работен ден от постъпването им в Търговския регистър. Произнасянето ще се извършва незабавно след разглеждане на заявлението, освен в случаите когато на заявителя са дадени указания. 
  • Когато заявителят е посочил електронна поща, дадените указания ще се изпращат и на нея освен оповестяването им по партидата на дружеството в Търговския регистър и електронната страница на агенцията.
Източник: Агенция по вписванията
Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове