Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

ИА"Главна инспекция по труда" и НАП се включват в контрола на дейността на дърводобивните фирми

  • Написана от 

ИАТри институции ще обменят информация, необходима за ефективен контрол на дейността на дърводобивните фирми, собствениците на гори и частнопрактикуващи лесовъди.

 Инициативата за обединяване на усилията на Изпълнителна агенция по горите, Главна инспекция по труда и Националната агенция по приходите във връзка със засиления контрол в сектора и борбата със сивата икономика е на агенцията по горите. По силата на сключените споразумения от институцията ще предоставят данни на НАП относно това кой и каква дейност извършва на съответните горски територии. По този начин данъчните власти ще имат възможност да следят дали съответните лица спазват данъчното и осигурителното законодателство. В Инспекция по труда пък ще постъпва информация както за това кои са работодателите с разрешение за извършване на сеч, така и за точното местонахождение на дейността им. Това ще даде възможност на трудовите инспектори да проверяват на място дали работниците имат действащи трудови договори, както и дали се спазват изискванията за здравословни и безопасни условия на труд.

Източник: Главна инспекция по труда
Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове