Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Достъпът до всички данни в Търговския регистър ще струва 100 лв. от 1януари 2015 г.

  • Написана от 

Достъпа до всички данни в Търговския регистър ще струва 100 лв. от 1януари 2015 г. Таксата за достъп да пълната база данни на Търговския регистър ще бъде 100 лв. вместо досегашните 30 000 лв. Изменението в Тарифата за държавните такси, събирани от Агенцията по вписванията, влиза в сила от началото на януари 2015 г.

Драстичното намаляване на досегашната годишна такса ще осигури достъп до информацията, съдържаща се в базата данни на ТР, както и за актуализация на обстоятелствата в него, за по-голям брой потребители. Така ще се подпомогнат бизнес-средите и ще се гарантира повече прозрачност на фирмите и техните собственици според прессъобщението, публикувано в сайта на Министерски съвет. От своя страна това би се отразило благоприятно и върху борбата с финансовите измами, укриването на данъци и други незаконни практики.  Промяната в Тарифата за държавните такси ще подпомогне и изпълнението на ангажиментите на България по инициативата „Партньорство за открито управление” (Open Government Partnership).

Източник: Министерски съвет

Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове