Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Българската банка за развитие ще продължи кредитерането на малкия и средния бизнес

  • Написана от 

Българската банка за развитие ще продължи кредитерането на малкия и средния бизнесОт Българската банка за развитие потвърждават, че кредитирането на малкия и среден бизнес няма да бъде преустановено.

От ББР отричат информацията, че включването на финансовата институция в стабилизирането на "Корпоративна търговска банка" АД ще възпрепятства основната им дейност.

Членовете на Управителния съвет на ББР категорично са отхвърлили подобна вероятност и подчертават, че отпускането на кредити на фирми от малкия и среден бизнес продължава.

Освен със собствения си капитал, Българска банка за развитие разполага с привлечен ресурс от международни банки партньори, голяма част от който е по линията на специални програми за подпомагане на малките и средни предприятия. Това означава, че този ресурс може да се използва единствено за кредитиране на този бизнес сегмент от икономиката. 

В свое изказване изпълнителният директор на Българската банка за развитие Билян Балев набеляза три различни варианта за оздравяване на КТБ АД.

По неговите думи единият е капиталът на финансовата институция да бъде намален, друг вариант е той да бъде увеличен от ББР и Фондът за гарантиране на влоговете, а третият е финансовата институция да бъде придобита от държавата.   

 

Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове