Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

150 млн. евро за въвеждане на електронното управление чрез Оперативна програма „Добро управление"

  • Написана от 

150 млн. евро за въвеждане на електронното управление чрез Оперативна програма „Добро управление150 млн. евро по ОПДУ са за въвеждане на електронното управление.

Ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Административен капацитет" (ОПАК) Моника Димитрова-Бийчър съобщи по време на конференцията „Административна реформа чрез е-управление", че за въвеждане на електронното управление чрез Оперативна програма „Добро управление" (ОПДУ) са предвидени приблизително 150 млн. евро.

В периода 2014-2020 г. приоритет за финансиране по ОПДУ ще бъде изграждането на Единен системен интегратор, развитието на различни информационни системи, доизграждането и свързването на ключови регистри на администрацията, осигуряването на оперативна съвместимост на регистрите, въвеждането на електронни обществени поръчки и др.

Общо по приоритетна ос III са сключени 144 договора като 57 проекта от тях вече са приключили. В резултат на тези проекти:

- 104 администрации са въвели система за вътрешен електронен документооборот;

 - 4 са новоразработени/обновени информационни системи за съдебната власт;

 - 2196 административни услуги вече се предоставят онлайн.

Към момента бюджетът по приоритетна ос III на ОПАК: „Качествено административно обслужване и развитие на електронното управление" е наддоговорен с 119%, а изплатените средства са малко над 63%. 

Стремежът е окончателно да се въведе електронното управление в администрацията, в това число и секторни системи като е-възлагане, е-митници, е-здравеопазване и др.

Източник: http://www.minfin.bg

Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове