Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е проект на ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

6 вида удостоверения вече няма да бъдат изисквани на хартиен носител

6 вида удостоверения вече няма да бъдат изисквани на хартиен носителШест вида удостоверения вече няма да се изискват от гражданите и бизнеса на хартиен носител.

Като част от мерките за намаляване на административната тежест отпада необходимостта от представяне в хартиен вариант на следните удостоверения:

  • за наличие или липса на задължения за публични държавни вземания, издавано от Агенция „Митници“;
  • за вписванията, отбелязванията или заличаванията по партида на физическо/юридическо лице в Имотния регистър, издавано от Агенцията по вписванията;
  • за семейно положение, издавано от общинска администрация;
  • за семейно положение съпруг/съпруга и деца, издавано от общинска администрация;
  • за сключен граждански брак, издавано от общинска администрация – за лица, родени след 1 януари 1984 г.;
  • Образец УП-8 за доход от пенсия/пенсии и добавка/добавки, издавано от Националния осигурителен институт.

Необходимата информация служителите ще получават като извършат съответните справки само по електронен път чрез достъп на до основните регистри - Търговски, Имотен, БУЛСТАТ, Регистър на задълженията към митническата администрация и др.

В случай, че от администрацията ви бъде поискано неправомерно хартиен екземпляр от удостоверение или свидетелство, сигнал за това нарушение може да бъде подаден на нарочно създаден за целта e-mail:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Оплакванията ще бъдат разглеждани от Главния инспекторат на Министерски съвет.

 

Влезте, за да коментирате

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове