Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Фондът на фондовете ще разпредели 51.3 млн. евро в подкрепа на стартъпи

Фондът на фондовете ще разпредели 51.3 млн. евро в подкрепа на стартъпиНов инструмент за дялово и квази-дялово инвестиране ще подпомага създаването и развитието на устойчиви бизнес модели.

Фондът на фондовете стартира процедура за избор на финансови посредници, чрез които да бъдат предоставени 51.3 млн. евро в подкрепа на стартиращи предприятия. Това е първият инструмент на фонда по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, средствата по който ще бъдат разпределени в три инвестиционни фонда: 

  • Фонд за ускоряване и финансиране на начален етап I: 14 милиона евро
  • Фонд за ускоряване и финансиране на начален етап II: 18.2 милиона евро
  • Фонд за финансиране на начален етап: 19.1 милиона евро

Финансирани чрез ФУНФ ще бъдат стартъпи от момента на представяне на тяхната иновативна бизнес идея до постигане на финансова устойчивост, уточнява се в прессъобщението на Фонда. 

За да се реализира тази инициатива е стартирана състезателна процедура за избор на фонд мениджъри и за трите фонда с договаряне по реда на Закона за обществени поръчки. Кандидатите ще трябва да допълнят ресурса на трите фонда на ФУНФ, с частен ресурс, който е съответно минимум 10% за Фондовете за ускоряване и финансиране на начален етап и минимум 30% за Фонда за финансиране на начален етап, посочва се в съобщението. Сред критериите за оценка на кандидатите са опитът в инвестирането в стартиращи предприятия и в работа в екип, бизнес плана и способността за подбиране на успешни инвестиции, организационната структура и системите за контрол.

От Фонда на фондовете информират също така, че трите фонда ще бъдат от затворен тип и частните средства ще бъдат осигурявани на ниво фонд и/или чрез ко-инвестиране на ниво краен получател. Инвестиционният период е пет години, като общата продължителност и на трите фонда следва да бъде десет годни, с опция за удължаване с още два едногодишни периода.

Източник: ФМФИБ

Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове