Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Минималната работна заплата за 2017 г. остава 460 лв.

Минималната работна заплата за 2017 г. остава 460 лв.Размерът на минималната работна заплата за 2017 г. остава 460 лв. и се запазва определената от 1 януари минимална почасова ставка от 2,78 лв.

Постановлението, прието вчера от Министерски съвет, отменя ПМС №22 от 26.01.2017 г. за определяне на минималната работна заплата за страната, действало досега, съобщават от правителствената информационна служба. 

Припомняме, че Върховният административен съд отмени приетата от правителството МРЗ, след като беше образувано дело по жалба на представителните работодателски организации с аргумента, че не е съгласуван размерът ѝ в Националния съвет за тристранно сътрудничество. Следва обжалване от страна на управляващите на решението на ВАС и проведени консултации по нормативно определения ред. Приетото като резултат от тези действия постановление предстои да бъде обнародвано в Държавен вестник.

Предстоят и преговорите за изработване на механизъм, по който да се определя минималната работна заплата, като за следващата 2018 г. се обсъждат три варианта - 385,50 лв. по първия сценарий, 487,76 лв. - по втория и 500,52 лв. - по третия. Позицията на АИКБ по темата вижте ТУК.

Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове