Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Как ще се възстановява ДДС за покупка на дизелово гориво в Ирландия от 01.01.2015 г.

  • Написана от 

Как ще се възстановява ДДС за покупка на дизелово гориво в Ирландия от 01.01.2015 г.Националната агенция за приходите публикува новите правила за обработка при възстановяване на ДДС за покупка на дизелово гориво в Ирландия, които влизат в сила от 01.01.2014 г.

Всички искания за възстановяване на ДДС за закупено дизелово гориво, подадени към Ирландия след 1 януари 2015г. трябва задължително да съдържат името и ДДС номера на доставчика и номера на свързаната с покупката фактура. Всички оригинали на изброените в молбата за възстановяване фактури трябва да бъдат представени пред ирландската Митническа и Данъчна администрация при поискване. Няма да бъдат обработвани искания, в които доставчикът на гориво е записан погрешно.

Другото правило, което се въвежда от началото на януари 2015 г. е във връзка с приемането на опорстени фактури при подаване на исакне за възстановяване. Ще бъдат приемани опорстени фактури единствено за суми, по-малки от 100 евро. От НАП съветват попълването на полето "фактура" да е с повишено внимание, тъй като при неправилен избор на "опростена" за вида на фактурата и обща сума по тази фактура, надхвърляща 100 евро, тя ще бъде отказана. 

Източник: НАП

Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове