Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е проект на ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Регистрацията по ДДС на неперсонифицирани дружества с регистриран по закона съдружник е задължителна от 2017 г.

Регистрацията по ДДС на неперсонифицирани дружества с регистриран по закона съдружник  е задължителна от 2017 г.Неперсонифицираните дружества с регистриран по ДДС съдружник също трябва да се регистрират по закона, напомнят от НАП.

Според новите разпоредби на ЗДДС, които са в сила от началото на 2017 г., в 14-дневен срок от датата на договора за създаване на неперсонифицираното дружество, в което участва съдружник, регистриран по ДДС, то трябва да подаде заявление за регистрация в компетентен офис на НАП или по електронен път с квалифициран електронен подпис.

От приходната агенция разясняват, че според промените в нормативния акт за всички заварени случаи е регламентиран едномесечен срок, в който трябва да се подаде заявление за регистрация. Според данни на НАП около 7000 са съществуващите в страната неперсонифицирани дружества с регистриран  по ДДС съдружник, които трябва да заявят регистрацията си пред  НАП до края на януари 2017 г.

Повече информация за това какво представляват неперсонифицираните дружества вижте тук:

Източник: НАП

Влезте, за да коментирате

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове