Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

От 1 януари 2017 г. е в сила нова СИДДО между България и Румъния

От 1 януари 2017 г. е в сила нова СИДДО между България и РумънияНова Спогодба за избягване на двойното данъчно облагане между България и Румъния ще се прилага от 1 януари 2017 г. , информират от НАП.

Текстът е ратифицирана със закон, приет от 43-то Народно събрание на 8 октомври 2015 г. и е обнародван в бр.64 на Държавен вестник от 16 Август 2016 г.

От началото на 2017 г. румънските граждани ще могат да ползват за реализираните от източник в България доходи данъчните облекчения, предвидени в новата СИДДО. От НАП уточняват, че издадените до 31.12.2016 г. становища за наличие на основания за прилагане на старата СИДДО между България и Румъния няма да имат действие по отношение на доходите, реализирани на или след 01.01.2017 г.  За доходи с размер над 500 000 лева годишно следва да се подадат нови искания за прилагане на СИДДО по чл. 137 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК), а за доходи под този размер – пред платеца на доходите следва да се представят доказателствата по чл. 136 от ДОПК. 

Пълният текст на новата спогодба можете да намерите тук:

СИДДО между България и Румъния е обнародвана в бр.64 на Държавен вестник

Източник: НАП
Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове