Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е проект на ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Ползването на данъчните облекчения за деца чрез работодател трябва да бъде заявено до края на декември

НАП публикува декларациите за данъчните облекчения за деца и за деца с уврежданияОт приходната агенция напомнят, че желаещите да се ползват данъчните облекчения за деца и за деца с увреждания могат да го направят освен с подаването на годишната си данъчна декларация и чрез работодателя си по основно трудово възнаграждение. 

От агенцията уточняват, че заедно с декларацията по чл. 22в, ал. 8 от ЗДДФЛ за ползване на данъчното облекчение за деца (образец 2005) и/или декларация по чл. 22г, ал. 7 от ЗДДФЛ за ползване на данъчното облекчение за деца с увреждания (образец 2006), работникът или служителят трябва да предостави на работодателя си и останалите необходими документи (декларация от другия родител, че за 2016 г. същият няма да ползва намалението, а в случаите на ползване на данъчно облекчение за деца с увреждания - и копие от валидно решение на ТЕЛК/НЕЛК), в срок от 30 ноември до 31 декември 2016 г.

Образци на декларациите по чл.22в, ал.8 и чл.22г, ал.7 от ЗДДФЛ могат да бъдат намерени в интернет страницата на НАП, както и тук:

НАП публикува декларациите за данъчните облекчения за деца и за деца с увреждания

Във връзка с миналогодишната кампания приходната агенция публикува и списък с най-често задаваните въпроси и отговорите на експерти относно ползването на данъчното облекчение за деца по чл. 22в и данъчното облекчение за деца с увреждания по чл. 22г от Закона за данъците върху доходите на физическите лица. Разясненията могат да бъдат разгледани тук:

НАП публикува разяснения по най-често задаваните въпроси за данъчните облекчения за деца

 

Влезте, за да коментирате

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове