Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Нови кодове на стоки в ИС "Интрастат" от 1 декември

  • Написана от 

Нови кодове на стоки в ИС Интрастат от 1 декемвриНови кодове на стоки, за които се валидират данни при приемане на Интрастат декларации, се добавят в настоящия списък от 1 декември 2016 г.

От приходната агенция информират за поредното обновяване на допустимите диапазони за единично тегло на Интрастат. От началото на следващия месец в обхвата на стоките, за които се извършва валидация на данните на база определени от НАП диапазони за минимално и максимално тегло в килограми за единица количество по допълнителна мярка, се включват и кодовете от глави 70, 71, 73, 76, 82, 85 от Комбинираната номенклатура. 

От линковете по-долу могат да бъдат изтеглени обновените към дата 25.11.2016 г. списък на допустими диапазони за единично тегло на дирекция "Интрастат"  и документът, предоставящ допълнителна информация и насоки за действие при получено съобщение за грешно съотношение между нетно тегло и количество по допълнителна мярка при подаване на Интрастат декларация (файловете са публикувани в сайта на НАП - рубрика За бизнеса » Интрастат » Номенклатура). 

Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове