Menu
Счетоводни услуги от ИНБАЛАНС
InBalance News е създаден и се поддържа от ИНБАЛАНС България
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете!

Нови кодове на стоки в ИС "Интрастат" от 1 декември

  • Написана от 

Нови кодове на стоки в ИС Интрастат от 1 декемвриНови кодове на стоки, за които се валидират данни при приемане на Интрастат декларации, се добавят в настоящия списък от 1 декември 2016 г.

От приходната агенция информират за поредното обновяване на допустимите диапазони за единично тегло на Интрастат. От началото на следващия месец в обхвата на стоките, за които се извършва валидация на данните на база определени от НАП диапазони за минимално и максимално тегло в килограми за единица количество по допълнителна мярка, се включват и кодовете от глави 70, 71, 73, 76, 82, 85 от Комбинираната номенклатура. 

От линковете по-долу могат да бъдат изтеглени обновените към дата 25.11.2016 г. списък на допустими диапазони за единично тегло на дирекция "Интрастат"  и документът, предоставящ допълнителна информация и насоки за действие при получено съобщение за грешно съотношение между нетно тегло и количество по допълнителна мярка при подаване на Интрастат декларация (файловете са публикувани в сайта на НАП - рубрика За бизнеса » Интрастат » Номенклатура). 

Влезте, за да коментирате

Анкета

Знаете ли как влизащият в сила през май 2018 г. нов европейски регламент за защита на личните данни ще се отрази на задълженията ви като работодател.

Да, запознат съм с регламента и моите задължения по него като работодател, опериращ с лични данни. - 6.3%
Не, все още не съм проучил новите регулации в областта на личните данни. - 87.5%
Не, разчитам ТРЗ специалистът, който обслужва бизнеса ми, да ме информира за новите ми задължения. - 6.3%

Общо гласували: 16
Гласуването по тази анкета е приключило on: Август 31, 2018

Категории

InBalance

Следвай ни

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Google+ Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Популярни тагове